Kuchyně

Recenze 7 nejlepších tlakových hrnců

Polévka je grunt, kdo jí nejí, ten je špunt, říkala mi babička, když jsem ještě byla malá. Nevadilo mi to, protože jsem její polévky měla vždy moc ráda. Když jsem si je jako dospělá chtěla uvařit, nikdy to nebylo ono. Proč? Myslela jsem si totiž, že je odbudu kostkou masoxu.

Jenže každý dobrý kuchař ví, že základem dobré polévky je vývar. A na vývar je zase potřeba dobrý papiňák. Taky toužíte po tom, vařit polévky, jako od babičky? Nebo se zkrátka chcete posunout o krůček výš ve svých kulinářských praktikách? Potom si určitě přečtěte recenzi nejlepších tlakových hrnců pro rok 2018.

Tlakový hrnec je jednou z věcí, která by neměla chybět ve výbavě žádné hospodyňky. Přesto mají z jeho používaní lidé často obavy. Není divu, vždyť takový papiňák v procesu působí tak trochu jako časovaná bomba.

Snad každý z nás už někdy slyšel povídku o tom, jak žena našeho kamaráda jednou utírala guláš až ze stropu. Jenže v dnešní době už vaření v tlakovém hrnci nepředstavuje žádné nebezpečí.

Hrnce bývají nejčastěji vyrobeny z ušlechtilé oceli a mívají hned několik pojistek, které zaručují zdárné dokončení lahodného pokrmu. Navíc hospodyňce ušetří spoustu času a práce. Guláš, který by jinak vařila několik hodin je v tlakovém hrnci hotový během půl hodiny a jeho chuť je ještě lahodnější, než kdy dříve a zelenina si navíc v papiňáku uchová více vitamínů.

Pokud jste připravení na revoluci ve vaší kuchyni, pomůžeme vám vybrat si ten nejlepší tlakový hrnec.

Test nejlepších tlakových hrnců podle redakce a recenzí

ProduktHodnoceníCena (od)
#1Tefal Clipso Minut Duo 5l
[usr 5 text="true" tooltip="true"]2 889 KčČíst recenze
#2Tefal Secure5 Neo 6L
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]1 569 KčČíst recenze
#3Tescoma PRESTO 6.0 l
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]2 099 KčČíst recenze
#4Tescoma MAGNUM 5.0 l
[usr 4.7 text="true" tooltip="true"]1 119 KčČíst recenze
#5Lamart LTDSD6
[usr 4.7 text="true" tooltip="true"]1 589 KčČíst recenze
#6Tescoma ULTIMA DUO 4l a 6l
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]4 999 KčČíst recenze
#7Banquet Allegro 5l
[usr 4 text="true" tooltip="true"]499 KčČíst recenze

#1 Tefal Clipso Minut Duo 5l (od 2 889 Kč)

Podle nás nejlepší tlakový hrnec na trhu s 5 pojistkami a funkcemi navíc, zároveň jeden z nejlepších podle recenzí

 Recenze Tefal Clipso Minut Duo 5l  Tefal Clipso patří mezi zákazníky k nejoblíbenějším tlakovým hrncům. Není divu, nabízí totiž hned několik vychytávek, které u běžných tlakových hrnců nenajdete.

Jednou z nich je časovač, který se zapne ve chvíli, kdy se uvnitř hrnce vytvoří požadovaný tlak. V tu chvíli spustí odpočítávání času a vy tak přesně víte, kdy bude vaše jídlo hotové. Hrnec má třívrstvé sendvičové dno, které zabraňuje připalování pokrmu a také hliníkový plát zabudovaný v nerezové oceli. Ten zajistí, že se teplo v hrnci rozmístí rovnoměrně.

Tefal Clipso umožňuje dvojí nastavení pro přípravu pokrmu – vaření pod tlakem, nebo dušení bez tlaku. Body navíc získává v testu nejlepších tlakových hrnců i za parní koš, který je ideální pro přípravu dušené zeleniny a dezertů.

Jen málo kdo ví, že v papiňáku se dá připravit i vynikající moučník nebo marmeláda. Mezi další prémiové vlastnosti tohoto hrnce patří také jednoduché zavírání jednou rukou, hrnec překvapí také svou lehkostí. Váží necelé kilo a půl!

Shrnutí:

Kvalitní tlakový hrnec Tefal Clipso si oblíbenost zákazníků získal pro své lehké ovládání, čištění, srozumitelný návod k použití a také unikátní časovač, díky kterému odpadá kuchařce starost s budíkem či neustálým hlídáním hodin. Nabízí nastavení pro vaření i dušení. Součástí balení je i parní koš. Pro klid v duši hospodyňky má Tefal Clipso pět pojistek. Za jeho bonusy si ale člověk připlatí. Nevýhodou je pak těsnění hrnce, které se doporučuje vyměňovat každý rok.

Video

Co potěší

  • Časovač a parní koš jako funkce navíc
  • Nastavení pro vaření i dušení
  • Otevírání a zavírání hrnce pomocí jedné ruky
  • Lehkost (váha jen 1,5 kg)
  • Působivý design
  • Lze mýt v myčce na nádobí
  • Srozumitelný návod k použití

Co zamrzí

  • Vysoká cena
  • Těsnění se doporučuje každoročně měnit
  • Nabízí jen jedno nastavení tlaku

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 5 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 2 889 Kč

Koupit v obchodě

#2 Tefal Secure5 Neo 6L (od 1 569 Kč)

Jeden z nejlepších v poměru cena / výkon s 5 pojistkami a skvělými recenzemi

 Recenze Tefal Secure5 Neo 6L  Přišel Vám Tefal Clipso Minut předražený? Toužíte po dobrém papiňáku, ale za rozumnější cenu? Potom je Tefal Secure5 naším favoritem.

Tento nejprodávanější tlakový hrnec z nerezové oceli nabízí stejně jako Tefal Clipso třívrstvé dno s hliníkovou deskou, která zaručí rovnoměrné rozložení tepla v hrnci. Navíc ale umožňuje dvojí nastavení tlaku, a to nízký tlak pro vaření zeleniny a vysoký tlak na vaření masa. Použít se dá na všech sporácích.

Tefal Secure5 je ideální, pokud máte velkou rodinu, nebo zkrátka rádi vaříte pro své přátele a objem běžného tlakového hrnce u vám nestačí. Z hrnce Tefal Secure 5 získáte až 6 litrů lahodného pokrmu.

I Tefal Secure5 obsahuje parní koš, ve kterém připravíte lahodnou zeleninu nebo skvělé dezert. Lehce se čistí i ovládá. Pokud se ale chystáte koupit si svůj první papiňák, možná vás zaskočí hůře srozumitelný návod k použití.

Shrnutí

Poměr ceny a kvality je u tohoto hrnce nepřekonatelný. Vyniká velkým objemem i dvojím nastavení tlaku. Bezpečí je u tohoto papiňáku na prvním místě, proto je zajištěn 5 pojistkami. Výrobci svému hrnci natolik věří, že nabízí až desetiletou záruku. Pokud byste se ale pro tento hrnec rozhodli, musíte se připravit na to, že si při vaření i zaposilujete. Sám o sobě totiž váží čtyři a půl kila.

Co potěší

  • Velký objem 6 L (vyrábí se také ve 4 L verzi)
  • Dobrý poměr cena / výkon
  • Parní košík
  • Dvojí nastavení tlaku
  • Pět pojistek pro bezpečné užívání
  • Až deset let záruka (zjistěte si u svého prodejce)
  • Lehce se čistí

Co zamrzí

  • Špatné instrukce
  • Vysoká hmotnost (4,5 kg)

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.9 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 1 569 Kč

Koupit v obchodě

#3 Tescoma PRESTO 6.0 l (od 2 099 Kč)

Zlatá střední cesta. Nejlepší tlakový hrnec od Tescomy

 Recenze Tescoma PRESTO 6.0 l  Tlakový hrnec PRESTO je nejlepší nabídkou od Tescomy a v domácnosti se tento kousek určitě neztratí. Má trojvrstvé dno a dvě možnosti nastavení tlaku pro zeleninu i maso.

Tento hrnec se nemusíte bát postavit na jakýkoliv druh sporáku a čtyři pojistky zaručují, že vše, co do hrnce zavřete v něm také zůstane. Jeho bytelný vzhled je pastvou pro oči a masivní madlo vás nezklame. Tlakový hrnec PRESTO nabízí zlatou střední cestu při výběru papiňáků.

Shrnutí:

Tlakový hrnec PRESTO kvalitně a rychle připraví jak zeleninu, tak maso. Díky čtyřem pojistkám zaručuje bezpečné vaření a kuchaře i kuchařky jistě potěší možnost umýt hrnec v myčce. Ve výbavě však chybí parní koš a těsnící gumy je třeba měnit co dva roky. Na tento výrobek máte až pět let záruky. Jeho výhodou je velký objem i tichý chod.

Co potěší

  • Velký objem 6 litrů (vyrábí se také 4 litrový)
  • Rozumná cena
  • Pět let záruka
  • Dvojí nastavení tlaku
  • Lehce se myje
  • Hezký, bytelný vzhled

Co zamrzí

  • Nezahrnuje parní koš
  • Těsnící gumu je třeba měnit co dva roky
  • Složitější zavírání

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.8 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 2 099 Kč

Koupit v obchodě

#4 Tescoma MAGNUM 5.0 l (od 1 119 Kč)

Jeden z nejlepších základních “papiňáků” v kvalitním zpracování

 Recenze Tescoma MAGNUM 5.0 l  Tlakový hrnec MAGNUM sice nemá mnoho funkcí, ale ty, které má, fungují skvěle. Rychle uvaří lahodné pokrmy, a to na všech typech sporáků. Díky tomu, že váží jen dvě kila, se s ním dobře manipuluje.

Výhodou jsou i masivní úchyty, které nepálí a jsou navrženy tak, aby byl hrnec dobře skladný. Vzhledem k silnému sendvičovému dnu se vaše pokrmy nepřipálí, hrnec funguje tiše a velmi dobře těsní. Těsnění je navíc kvalitní a stačí ho měnit jednou za čtyři až pět let.

Shrnutí:

MAGNUM 5L se hodí na přípravu běžných pokrmů, nabízí pouze jedno nastavení tlaku a jelikož neobsahuje parní koš, dušenou zeleninu ani dezerty si v něm nepřipravíte. Jeho vroubkem je také těžké otvírání i zavírání, při kterém ženy ocení přítomnost silného muže. Hrnec se dá mýt v myčce, je skladný a bytelná madla nikdy nepálí.

Co potěší

  • Výborné těsnění (doporučuje se měnit po 4-5 letech)
  • Nízká cena
  • Dá se mýt v myčce
  • Masivní madla
  • Dobře se skladuje
  • Lehkost (váha jen 2 kg)
  • Pět let záruka

Co zamrzí

  • Nemá více funkcí nastavení tlaku
  • Nemá parní koš
  • Je třeba použít více síly při otevírání a zavírání víka

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.7 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 1 119 Kč

Koupit v obchodě

#5 Lamart LTDSD6 (od 1 589 Kč)

Alternativa známých značek Tefal a Tescoma v dobré kvalitě

 Recenze Lamart LTDSD6  Ještě neznáte značku Lamart? Jmenuje se po francouzském šéfkuchaři Pieru Lamartovi a svou kvalitou konkuruje jak Tescomě, tak Tefalu, v mnohém je v našem testu nejlepších tlakových hrnců dokonce i předčila.

Tlakový hrnec Lamart má tlusté, sendvičové dno, které zabrání připalování pokrmů, indikátor tlaku vás neustále informuje, co se v hrnci děje a bonusem je i digitální minutka, která vás nenechá zaspat a pokazit tak váš kulinářský výkon.

Shrnutí:

Vařit s Lamartem je radost. Plastová ucha zůstanou chladná i při vaření, takže se s hrncem jednoduše manipuluje, aniž byste se spálili. Bezpečnost vaření zaručuje jak bezpečnostní ventil, tak pojistka proti přetlaku. Víko se dá pomocí tlačítek jednoduše nasadit i jednou rukou a hrnec lze použít na všechny druhy sporáků.

Vyberte si z jednoho z dvou nastavení vaření a připravte křehkou zeleninu nebo maso, které se rozpadá na jazyku. Na výrobek je navíc až pět let záruka. Vadou na kráse tohoto výrobku je snad jen to, že neobsahuje parní koš na přípravu dezertů či pro dušení zeleniny.

Co potěší

  • Indikátor tlaku
  • Digitální minutka
  • Skvělé těsnění
  • Bytelná madla
  • Velký objem (vyrábí se i ve 4 a 5 litrové verzi)
  • Lehké otevírání i zavírání víka
  • Pět let záruka
  • Dá se mýt v myčce

Co zamrzí

  • Chybí parní koš

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.7 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 1 589 Kč

Koupit v obchodě

#6 Tescoma ULTIMA DUO 4l a 6l (od 4 999 Kč)

Nejlepší sada tlakových hrnců na trhu

 Recenze Tescoma ULTIMA DUO 4l a 6l  Sada dvou tlakových hrnců, čtyřlitrového a šestilitrového od Tescomy potěší jak občasné kuchtíky, tak profesionály.

Ne nadarmo získal v roce 2017 prestižní designérskou cenu Red Dot Desing Award.

Souprava hrnců Ultima DUO je vybavena regulátorem tlaku, čtyřmi bezpečnostními pojistkami a systémem rychlého nastavení pracovního tlaku IDEACOOK. Na víku si jednoduše nastavíte, jaké maso zrovna vaříte, a program už sám vytvoří odpovídající tlak.

Díky masivnímu sendvičovému dnu už pokrm nikdy nepřipálíte a hrnce lze použít na všech typech sporáků. Pozorností podniku je skleněná poklička, která pasuje na oba hrnce a díky níž můžete nádobí použít i jako běžné hrnce. Oba hrnce jsou navíc snadno ovladatelné. Víko se díky otočnému závěru dá lehce otevřít i zavřít pomocí jedné ruky.

Shrnutí:

Kvalitní sada hrnců Ultima DUO od Tescomy představuje vybavení pro profesionály. Papiňáky jsou vybaveny tlustým dnem, hned několika pojistkami a lehce nasaditelným víkem. Díky napařovacímu sítu si v papiňáku připravíte i dezerty a dušené pokrmy. Masivní madla zaručují snadnou manipulaci a oba hrnce jsou velice dobře skladné. Systém rychlého nastavení vytvoří v hrnci přesně takový tlak, který je ideální pro přípravu jednotlivých pokrmů.

Video

Co potěší

  • Ne jeden, ale hned dva hrnce
  • Systém rychlého nastavení pracovního tlaku
  • Lehká manipulace s víkem
  • Masivní madla
  • Napařovací síto
  • Skleněná poklička
  • Indikátor tlaku
  • Stupnice objemu uvnitř hrnce na snadné odměřování
  • Pět let záruka
  • Hrnec lze mýt v myčce

Co zamrzí

  • Je třeba vyměnit těsnění každé dva roky
  • Vysoká cena

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.8 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 4 999 Kč

Koupit v obchodě

#7 Banquet Allegro 5l (od 499 Kč)

Cenový tip: nejlevnější tlakový hrnec a naprostý základ

 Recenze Banquet Allegro 5l  Banquet Allegro je důkazem, že dobrý papiňák se dá sehnat za skvělou cenu. Pokud si nepotrpíte na vymoženostech a chcete zkrátka jen uvařit dobrý vývar nebo křehký guláš, Banquet Allegro splní vaše požadavky a ještě ušetříte.

Shrnutí:

Základně vybavený hrnec Banquet Allegro má sendvičové dno, díky kterému se pokrmy nepřipalují a na poklici jsou dva bezpečnostní ventily. Dá se použít na všechny druhy sporáků a díky jeho lehkosti se s ním i snadno manipuluje. Přesto, že podle prodejců je hrnec pětilitrový, lze ho naplnit pouze do dvou třetin objemu. Manipulace s pokličkou je poměrně náročná.

Co potěší

  • Skvělá cena
  • Sendvičové dno
  • 2 bezpečnostní ventily

Co zamrzí

  • Nemá parní koš
  • Nedá se mýt v myčce
  • Malý objem (i přes 5 litrů se dá naplnit jen do 2/3)
  • Náročná manipulace s pokličkou
  • Nepřesný návod

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 499 Kč

Koupit v obchodě

Jak vybrat tlakový hrnec

Tlakový hrnec neboli papiňák už dnes dávno není experimentální, syčící a potencionálně nebezpečné zařízení. Vývoj z něj vytvořil praktickou kuchyňskou pomůcku, které jistě přijdete na chuť, pokud nemáte na vaření vždy dostatek času – ale nechcete sebe ani svou rodinu odbývat polotovary.

Jak ale vybrat ten správný tlakový hrnec? Pomoci vám může následující návod. Seznámíme vás v něm s výhodami a principem funkce tohoto zařízení – a taky s nejdůležitějšími vlastnostmi, parametry a možnostmi použití.

Jak šel čas?

Principiální základ pro fungování tlakového hrnce položil už v 17. století Francouz Denis Papin. Ten zjistil, že při vyšším tlaku dosahuje voda vyššího bodu varu. K moderním papiňákům ale byla ještě dlouhá cesta.

První hrnce využívaly ventil s regulovatelnou zátěží, tlak se uvolňoval postupně a hrnec při tom vydával dobře známé vysoké a nepříjemné pištění. Další na řadě byl bezpečnější pružinový ventil s jedním nebo několika tlakovými nastaveními. S těmito hrnci se lze setkat dodnes. Většina těchto hrnců při vaření neuvolňuje páru.

Posledním stádiem jsou elektrické tlakové hrnce. Ty mají taky tlakový ventil, ale zdroj tepla je integrovaný a elektronicky regulovaný.

Výhody a nevýhody použití tlakového hrnce

Základní výhodou je podstatně rychlejší vaření. Voda dosahuje díky tlaku vyššího bodu varu a v uzavřené nádobě dusí nebo vaří pokrm mnohem efektivněji. Tento způsob tepelné úpravy lze přitom považovat za velmi šetrný vůči živinám obsaženým v surovinách. Jednou z mála nevýhod může být snad jen vyšší pořizovací cena kvalitnějších modelů.

Typy tlakových hrnců podle uzavírání

Poklice je zásadní součástí tlakového hrnce. Dnes existují dva základní druhy provedení:

  • Bajonetový – Tento systém využívá výstupky a umožňuje velmi precizní utěsnění. Otevírá se pootočením krytu.
  • Pákový – Pákové provedení není obvykle tak dokonalé jako v případě bajonetového, ale systém je jednodušší a může mít i delší životnost.

Oba dva typy jsou u moderních hrnců srovnatelně kvalitní a jejich výhody a nevýhody nejsou výrazné a vzájemně se vyvažují. Bezpečnost je u obou variant stejně vysoká.

Parametry a vlastnosti tlakových hrnců

Na jaké technické parametry a faktory se zaměřit při výběru tlakového hrnce? Tady jsou ty nejdůležitější, které by vám neměly uniknout.

Kapacita, objem

U každého kuchyňského náčiní hraje objem naprosto zásadní roli a platí to pochopitelně i pro tlakové hrnce. Jaká velikost je ale optimální?
Kapacita tlakových hrnců se nejčastěji pohybuje v rozmezí 4 až 6 kg. Je třeba však pamatovat i na to, že tento typ hrnce je možné naplnit jen cca do dvou třetin, takže kapacita není využitelná kompletně.

Obecně platí, že hrnce okolo 4 kg jsou vhodné pro menší domácnosti a pohostí cca 1 až 2 osoby. Jsou vhodné pro přípravu zeleninových a masových pokrmů, ale pro přípravu vývarů nebo většího množství omáček či gulášů je lepší sáhnout i po 6litrové variantě. Takové hrnce jsou použitelnější i pro rodiny o 3 nebo více členech.

Nejpočetnější kategorii představují hrnce o 5 až 6,5 litrech. Existují ale i modely o kapacitě 9 litrů nebo více.

Materiálové zpracování

Staré tlakové hrnce bývaly i hliníkové. Tento materiál je ale dneska už pasé (alespoň v této oblasti). Prakticky všechny moderní tlakové hrnce jsou vyráběny z odolného kuchyňského nerezu. Ten je zdravotně nezávadný, má obrovskou životnost, výborné hygienické vlastnosti a údržba je velmi nenáročná.

Vnitřní povrch hrnce může být výjimečně i z jiných materiálů – například z mramoru. Jde ale o exkluzivní modely. A co další součásti hrnce? Poklice by taky měla být ideálně nerezová, potažmo skleněná. Setkat se můžete i s částečně plastovým provedením, které ale může být náchylnější k poškození. Naopak rukojeti jsou z žáruvzdorného plastu vyráběny běžně.

Bezpečnostní prvky

Starý papiňák mohl být poměrně rizikovým předmětem. U moderních zařízení to už neplatí. Naprosto základním bezpečnostním prvkem je více ventilový systém. Vždy jsou přítomny nejméně dva ventily pro odchod páry. Někdy je ventilů i víc. Důvodem je riziko ucpání jednoho ventilu.

Dalším prvkem je často bezpečnostní zámek poklice. Takovou poklici není možné otevřít, dokud tlak v hrnci neklesne na bezpečnou úroveň. Dalším prvkem může být indikátor tlaku, případně i další mechanismy. I jednoduché tlakové hrnce jsou ale dnes dostatečně bezpečné.

Provedení dna

Každý kvalitní tlakový hrnec by měl rozhodně disponovat tzv. sendvičovým dnem. Právě toto dno zajišťuje správné a efektivní tepelné vlastnosti náčiní. Především stálou teplotu, její rovnoměrné rozložení, vysoký výkon ohřevu. Sendvičové dno taky významně omezuje riziko připalování surovin.

Možnost regulace tlaku

U moderních tlakových hrnců je obvykle možné regulovat tlak ve dvou nebo více stupních. Běžné rozmezí tlaků je 101-192 kPa neboli 0,8-1 bar. Při maximálním nastavení se bod varu posouvá až na 121°C.

Nejvyšší tlak použijete především při přípravě mas (zejména hovězího nebo vepřového). Nízký tlak je vhodný při vaření nebo dušení zeleniny.

Těsnění

Kvalitní těsnění je základní podmínkou pro efektivní fungování tlakového hrnce. Součástí poklice je obvykle gumové, případně silikonové kruhové těsnění. Toto těsnění je třeba udržovat v dobrém stavu a v případě potřeby vyměnit.

Nejčastější otázky nakupujících

Na co se při výběru hrnce zaměřit především?

Při nákupu tlakového hrnce se zaměřte především na objem, který vybírejte podle použití hrnce a počtu osob (viz výše), ale taky na kvalitu materiálového zpracování a řemeslného provedení (nerez, sendvičové dno), velmi důležitá je kvalita poklice a těsnění.

Zajímat by vás měly i bezpečnostní prvky, případně dostupné funkce a vybavení (regulace tlaku, časovač, indikátor tlaku apod.).

Jak rychle se uvaří jídlo v tlakovém hrnci?

Při vaření v tlakovém hrnci můžete ušetřit i přes 70 % času oproti vaření v hrnci obyčejném. Například příprava dušeného kuřecího masa se omezí na cca 15 minut z běžných 30 nebo více minut.

Nejzajímavější jsou ale úspory například u hovězího masa nebo při přípravě vývarů a příloh. Hovězí maso (např. v guláši) vyžaduje běžně 2-3 hodiny tepelné úpravy. V papiňáku mu stačí hodina. Rýži dokážete připravit 3-4krát rychleji, u brambor je úspora často i vyšší (v tlakovém hrnci jsou hotové někdy už do 3 minut). Velmi vysoká je i úspora při přípravě zeleniny (až pětinásobná). 2-3násobné časové úspory dosáhnete i při vaření luštěnin.

Na jakém typu sporáku lze hrnce použít?

Spousta modelů tlakových hrnců je vhodných jak pro běžné plynové plotny, tak i k použití na indukčních nebo sklokeramických deskách. Možnosti použití si ale pro jistotu u konkrétního modelu vždy ověřte.

Speciální možností jsou elektrické tlakové hrnce. Ty stačí zapojit do zásuvky, protože disponují integrovaným tepelným zdrojem. Použití je tudíž velmi komfortní. Jejich nevýhodou je vyšší pořizovací cena.

Jaké jsou ceny tlakových hrnců?

Kvalitní tlakový hrnec může klidně vydržet i 10 let, šetřit se tudíž nemusí vyplatit. Nejnižší kategorií jsou hrnce do 1000 Kč. Ty mohou být především hůře materiálově a řemeslně zpracovány. Hrnce od 1000 do 2000 Kč představují oblíbený zlatý střed. Setkat se ale můžete i s výrazně dražšími modely.

Nejlepší značky tlakových hrnců

  • Banquet – Tato značka nabízí dvacítku především cenově dostupných a jednoduchých, nicméně solidních a spolehlivých modelů.
  • Lamart – Značka nabízí v současnosti pět modelů ve střední cenové kategorii. Všechny se těší velmi dobrému uživatelskému hodnocení.
  • Orion – Tento populární český výrobce nabízí velké množství tlakových hrnců ve všech cenových kategoriích (především ale levnější modely).
  • Tefal – Francouzská značka Tefal je známá a oblíbená. Nabízí velký výběr a kvalitu. Její modely jsou středně drahé nebo dražší. Přesto patří právě její tlakové hrnce k nejprodávanějším.
  • Tescoma – Tuzemská značka s velkým sortimentem (přes 20 modelů). Hrnce se pohybují ve střední až vyšší cenové kategorii, ale můžete se těšit na vysokou kvalitu.

Tip: Pokud vás toto téma zajímá, podívejte se také na recenzi Remosky, kterou sepsal web Ecoblog.cz

Doufáme, že jsme vám pomohli nebo vás alespoň inspirovali při výběru nového papiňáku. Pokud ano, budeme rádi za vaši zpětnou vazbu, zkušenost, recenzi, srovnání či hodnocení vámi zakoupeného produktu. Učinit tak můžete v komentářích, níže na této stránce. Možná právě váš názor pomůže ostatním s výběrem nejlepšího tlakového hrnce na trhu.
0 Sdílení

Lukáš Pavelka

Připravuji pro vás recenze, žebříčky a testy nejlepších produktů pro snažší výběr a rozhodnutí. Procházím zahraniční testy, čtu recenze zákazníků a oslovuji odborníky v oboru, abych vás inspiroval při vašich nákupech.
O nás | Spolupráce

2 Komentářů

Klikněte sem pro zanechání komentáře

    • Dobrý den,

      děkujeme za upozornění, šéfredaktor se patrně přehlédl a měl slabší chvilku, která snad i částečně pobavila. Každopádně jsem vše opravil.