Malé spotřebiče

Nejlepší pomalé hrnce na vaření podle recenzí a testů

Nejlepší hrnce na pomalé vaření O dnešní době se často říká, že je uspěchaná. A platí to mnohdy i v kuchyni. V posledních dekádách se výrobci předháněli, aby vytvořili a nabídli nástroje a spotřebiče, které přípravu pokrmů urychlí. Stejné popularitě se těšily, a stále těší, různé bleskurychlé recepty. Ale v tom všem shonu se v poslední době začíná prosazovat opačný trend, který se více obrací k tradicím. Jsou jim různé pomalé způsoby přípravy jídel. Proto vám přinášíme výběr nejlepších pomalých hrnců, které jdou tomuto trendu vstříc.

Nebojte se, nechceme vás vrátit o sto let zpět, kdy naše babičky a prababičky trávily v kuchyni nekonečné hodiny. Moderní pomalé hrnce jdou jinou cestou. Jejich myšlenkou je co nejšetrnější tepelná úprava, ale zároveň nesmírně snadná příprava a minimum času stráveného u plotny. Pomalé hrnce totiž většinu práce odvedou bez vašeho přičinění. Stačí do nich vložit ty správné ingredience a věnovat se dalším činnostem. Získáte tak jídlo mnohem šťavnatější a zdravější – aniž byste mu museli věnovat více práce.

V naší recenzi pomalých hrnců najdete nejen nejzajímavější modely těchto spotřebičů ze současné nabídky, ale také návod, čím se při výběru a pořízení hrnce řídit a jakých parametrů si všímat. Zároveň se dozvíte, jaký prospěch vám může pomalé vaření přinést.

Nejlepší pomalé hrnce

Bionaire CrockPot SCCPRC507B Nejlepší pomalý hrnec pro většinu domácností
Russell Hobbs 22740-56 Nejlepší levný pomalý hrnec
Bionaire CrockPot SCCPBPP 605 Nejlepší pomalý hrnec pro větší domácnost
Steba SV 2 Sous Vide Nejlepší pomalý hrnec na Sous Vide vaření
Morphy Richards MR-461000 Alternativa – levný pomalý hrnec
TESLA SlowCook S600 Slušná kvalita s kompromisy, český výrobek

Porovnání nejlepších pomalých hrnců na vaření

ProduktInformaceHodnoceníCena (od)
#1Bionaire CrockPot SCCPRC507B
Objem: 4,7 l
Příkon: 220 W
Nastavitelná teplota: NE
Udržení teploty: ANO
Displej: ANO
[usr 5 text="true" tooltip="true"]1850 Kč
#2Russell Hobbs 22740-56
Objem: 3,5 l
Příkon: 160 W
Nastavitelná teplota: ANO
Udržení teploty: ANO
Displej: NE
[usr 4.7 text="true" tooltip="true"]770 Kč
#3Bionaire CrockPot SCCPBPP 605
Objem: 5,7 l
Příkon: 250 W
Nastavitelná teplota: přepínač
Udržení teploty: ANO
Displej: ANO
[usr 5 text="true" tooltip="true"]2700 Kč
#4Steba SV 2 Sous Vide
Objem: 8 l
Příkon: 1200 W
Nastavitelná teplota: ANO
Udržení teploty: ANO
Displej: ANO
[usr 4.6 text="true" tooltip="true"]5000 Kč
#5Morphy Richards MR-461000
Objem: 3,5 l
Příkon: 163 W
Nastavitelná teplota: -
Udržení teploty: -
Displej: -
[usr 4.7 text="true" tooltip="true"]1 250 Kč
#6TESLA SlowCook S600
Objem: 4,7 l
Příkon: 220 W
Nastavitelná teplota: 2 režimy vaření
Udržení teploty: ANO
Displej: ANO
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]1500 Kč

1. Bionaire CrockPot SCCPRC507B (od 1850 Kč)

Nejlepší pomalý hrnec na vaření cena / výkon

 Recenze Bionaire CrockPot SCCPRC507B  Značka Bionaire je jasným leaderem mezi výrobci pomalých hrnců, a proto se do naší recenze dostalo hned několik jejích zástupců. Prvním je model CrockPot SCCPRC507B, který nabízí solidní objem 4,7 l a je již opatřen i digitálním časovačem, který vám vaření ještě více usnadní, osvobodí vás od hlídání a umožní vám si ho lépe naplánovat.

Hrnec CrockPot SCCPRC507B disponuje odnímatelnou vnitřní nádobou. Jedná se o keramický kastrol, který lze vložit i do mikrovlnky nebo klasické trouby a snadno jej vložíte také do myčky nádobí nebo v něm uchováte jídlo v chladničce. Nelze jej však naopak použít na klasických sporácích.

Příkon hrnce je maximálně 220 W a výkon vaření lze regulovat tříúrovňovým přepínačem. Opět je zde jeden ohřívací a dva vařící stupně. Hrnec je vybaven také displejem, kde můžete sledovat zbývající čas. Tento spotřebič vám umožní uvařit vynikající a zdravý oběd jen s naprostým minimem úsilí.

Co potěší

  • Časovač a displej s odpočtem
  • Tři stupně výkonu
  • Keramická nádoba vhodná i do trouby
  • Velmi šetrná příprava pokrmů a vynikající chuť
  • Snadná údržba – vnitřní kastrol vhodný do myčky
  • Jednoduché ovládání

Co zamrzí

  • Spíše menší objem 4,7 l

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 5 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 1850 Kč

Koupit v obchodě

2. Russell Hobbs 22740-56 (od 770 Kč)

Cenový tip

 Recenze Russell Hobbs 22740-56  Hrnce značky Russell Hobbs patří u nás k nejoblíbenějším a také cenově nejdostupnějším. Proto test pomalých hrnců pokračuje právě spotřebičem tohoto britského výrobce. Neuchvátí sice zástupem různých automatických nastavení a má menší objem (3,5 l), který vystačí zhruba na 4 porce jídla, ale v dané cenové hladině je to šikovný pomocník, který vám umožní vařit chutněji a šetrněji k surovinám.

Hrnec disponuje třemi stupni teplotního nastavení na ohřev, nízkou a vysokou intenzitu. Je vybaven skleněným víkem – a také samostatným kastrolem, který můžete využít i pro smažení nebo restování masa či jiných surovin na sporáku a ušetříte tak nádobí. Víko i kastrol jsou vhodné do myčky. Základna je kvalitně zpracovaná – z nerezové oceli. Chybí ale displej a je zde jen kontrolka zapnutí.

Russell Hobbs 22740-56 je už podle ceny základním modelem bez různých přednastavení a časovače, ale ve své kategorii podá velmi pěkný výkon.

Co potěší

  • Velmi příjemná cena
  • Výborná chuť pokrmů
  • Odnímatelný kastrol pro restování na sporáku
  • Tři stupně teplotního nastavení
  • Víko i vnitřní kastrol lze dát do myčky

Co zamrzí

  • Bez časovače a automatických programů
  • Odnímatelný kastrol nelze použít na indukčních vařičích
  • Malý objem

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.7 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 770 Kč

Koupit v obchodě

3. Bionaire CrockPot SCCPBPP 605 (od 2700 Kč)

Jeden z nejprodávanějších pomalých hrnců na trhu

 Recenze Bionaire CrockPot SCCPBPP 605  A je tu další model značky Bionaire, tentokrát s označením CrockPot SCCPBPP 605. Jedná se o jeden z nejprodávanějších pomalých hrnců u nás a v dané cenové kategorii může nabídnout velmi solidní kvalitu a možnosti. Oproti předchozímu typu má navíc objem přívětivější i pro početnější rodiny – a to 5,7 l. Tomu odpovídá i vyšší maximální příkon 250 W.

Opět je zde odnímatelný vnitřní keramický kastrol, který vám ušetří špinavé nádobí, protože ho můžete použít v mikrovlnné i běžné troubě a umýt jej v myčce. Ani v tomto případě jej ale nelze použít na sporáku.

Model CrockPot SCCPBPP 605 je velmi univerzální a automatický. Samozřejmě disponuje časovačem a stačí do něj ráno vložit suroviny a na oběd jen otevřít poklici a nechat kuchyni provonět lahodnou vůní hotového oběda. K dispozici jsou standardní tři varianty výkonu a displej.

Co potěší

  • Univerzální a automatický pomocník v kuchyni
  • Kastrol použitelný do trouby
  • Pěkný design
  • Displej a časovač
  • Dostatečný objem pro cca 7 porcí jídla
  • Vynikající chuť jídel

Co zamrzí

  • Větší únik páry pláštěm
  • Vyšší hmotnost – 6,1 kg
  • Vyšší cena

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 5 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 2700 Kč

Koupit v obchodě

4. Steba SV 2 Sous Vide (od 5000 Kč)

 Recenze Steba SV 2 Sous Vide  S dalším spotřebičem v naší recenzi pomalých hrnců zabruslíme do trochu odlišné kategorie. Opět půjde o pomalé vaření, ale tentokrát speciální metodou Sous-vide. Tato kulinářská technika se těší stále větší popularitě a umožňuje maximálně šetrnou a sofistikovanou metodu přípravy různých surovin ve vakuu a vodní lázni.

Hrnec Steba SV 2 Sous Vide je určen pro vaření právě touto metodou. Zajišťuje cirkulaci vody v lázni, aby byla udržena vždy stálá teplota, regulace teploty je přitom velmi přesná – což je pro metodu Sous-vide nezbytný předpoklad. Díky tomuto hrnci tak můžete uvařit maso, zeleninu i další suroviny tím nejšetrnějším způsobem, bez vysušení, ztráty vitamínů a živin, bez tuku a podobně.

Nevýhodou je nutnost vlastnit i další zařízení, jako je především vakuovačka potravin. Čas vaření také může být velmi dlouhý. Odměnou vám však bude jídlo prvotřídní kvality, které ocení především lidé odkázaní na různé přísné diety, ale také gurmáni, pro které je vaření radost i vášeň.

Co potěší

  • Nejšetrnější metoda vaření
  • Úspora energií i špinavého nádobí
  • Přesná regulace teploty
  • Snadné ovládání

Co zamrzí

  • Nutnost vlastnit vakuovačku
  • V některých případech velmi dlouhá příprava pokrmu

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.6 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 5000 Kč

Koupit v obchodě

5. Morphy Richards MR-461000 (od 1250 Kč)

 Recenze Morphy Richards MR-461000  Dalším modelem v testu pomalých hrnců bude Morphy Richards MR-461000, který oproti předchozímu produktu značky Russell Hobbs přináší především výrazně vyšší objem – a to 6,5 l. To už je pěkná velikost pro početnější rodinu.

Jinak je tu opět odnímatelný vnitřní kastrol s nepřilnavým povrchem, který lze použít i pro smažení, opékání a restování na sporáku a který je vhodný do myčky.

K dispozici jsou taky 3 volby teplotní intenzity označené na ovládacím panelu high, low a med, které odpovídají 4, 6 nebo 8 hodinám vaření. Maximální příkon hrnce je 290 W. Spotřebič není vybaven časovačem, displejem ani programovatelnými možnostmi – nabízí tedy opět jen základní funkce za příznivou cenu.

Pokud chcete šetrně a zdravě vařit větší objem jídla a nepotřebujete žádné nadstandardní volby a programy, může být tento červený model značky Morphy Richards pro vás tou správnou volbou.

Co potěší

  • Velký objem
  • Tři varianty výkonu
  • Odnímatelný kastrol s nepřilnavým povrchem
  • Jednoduché ovládání
  • Výhodná cena
  • Dobré základní řešení

Co zamrzí

  • Chybí časovač a pokročilé možnosti či programy
  • Vnitřní kastrol nelze použít na indukčních vařičích

NAŠE HODNOCENÍ: [usr 4.7 size=18 text=”true” tooltip=”true”] CENA: od 1250 Kč

Koupit v obchodě

Jak vybrat pomalý hrnec na vaření?

Pomalé vaření se dostává do módy a s pokrmy připravovanými při nízkých teplotách např. pošírováním nebo speciální technikou Sous-vide se už setkáváme nejen ve vybraných restauracích, ale i při domácím vaření. Aby bylo toto vaření maximálně efektivní, lze použít právě speciální hrnce, které udržují stálou a rovnoměrnou teplotu.

K čemu je ale dobré vařit jídlo déle a ještě si kolikrát za nemalé peníze kupovat další náčiní, které bude zabírat místo v kuchyni? Pádných odpovědí je celá řada. Podívejme se na nejdůležitější výhody, které vás možná přesvědčí, že pořízení pomalého hrnce rozhodně nejsou vyhozené finance.

Hlavní výhody vaření v pomalém hrnci

Při stálé teplotě a bez vysoušení

Pomalé hrnce dokážou udržovat stabilní teplotu a zajistí rovnoměrné prohřívání pokrmů v celém hrnci. To je něco, co obyčejný hrnec nebo trouba nedokážou. Díky nízké a stálé teplotě se suroviny nevysušují a výsledkem je mnohem křehčí a šťavnatější maso, zelenina i další potraviny.

Více chuti

Ihned po prvním ozkoušení zjistíte, že chuť je nesrovnatelná s běžným stylem vaření. Tímto způsobem si navíc poradíte i s tuhými kusy masa a méně jakostními surovinami, a přesto budete nadšeni. Hrnec je dokonalý pomocník pro vaření gulášů, dušených mas a omáček, polévek i dalších pokrmů.

Nízké ztráty živin

Zdravý životní styl je na vzestupu, ale při běžných způsobech přípravy pokrmů se zbytečně ztrácí velké množství živin. Pomalé vaření je nesrovnatelně šetrnější. Pomáhá zachovat v surovinách více vitamínů a zajišťuje vyšší kvalitu jídla s ohledem na nutriční hodnoty.

Méně soli a tuku

S pomalými hrnci dosáhnete výjimečné chuti i s použitím minimálního množství soli nebo tuku, případně i dalšího koření. Jde tedy o skvělé řešení při různých dietách a tato technika přípravy je ideální i pro děti.

Nízká časová náročnost a minimální pracnost

To, že se jídlo vaří déle, neznamená, že vám přidá více práce. Naopak. Stačí připravit suroviny, vložit je do hrnce a jít se věnovat dětem nebo jiné práci. Pomalé hrnce se díky nízké teplotě nepřipalují, takže není třeba jídlo hlídat a stačí přijít k hotovému.

Méně nádobí, snadnější údržba

Protože veškeré suroviny vaříte v jednom hrnci, ušetříte hromadu nádobí. Kastroly pomalých hrnců jsou navíc vyjmutelné a lze je většinou vložit do myčky a také používat na sporáku nebo v troubě.

Úspora času i energie

Ačkoli se to může zdát nesmyslné, pomalé hrnce skutečně ušetří čas i energii. Jejich spotřeba je totiž výrazně nižší než spotřeba běžných sporáků či trub. Navíc se přípravě jídla nemusíte věnovat, stačí ingredience vložit a po několika hodinách si vyzvednout hotový pokrm.

Pomalé vaření vs. metoda Sous-vide

Do testu pomalých hrnců jsme zahrnuli i jeden hrnec určený pro pomalé vaření Sous-vide. Rozdíl je v tom, že při metodě Sous-vide se suroviny nejdříve vakuově zabalí do speciální folie a poté se vaří ve vodní lázni – a to při velmi přesných teplotách, které se liší pro každou surovinu.

Při běžném pomalém vaření různé suroviny jen vložíte do elektrického hrnce a nastavíte výkon nebo vhodný program. Pomalé vaření je tedy výrazně jednodušší a většinou i rychlejší (metoda Sous-vide může zabrat i několik desítek hodin). Výhodou metody Sous-vide je ještě větší šetrnost a maximální zachování živin, chutí a kvality surovin.

Materiálové zpracování pomalých hrnců

Materiálové zpracování je u každého spotřebiče velmi důležité. Od materiálů a jejich kvality se odvíjí životnost, odolnost, ale i specifické vlastnosti daného zařízení. Platí to pochopitelně i u pomalých hrnců. Ty se vyrábějí z několika různých materiálů, přičemž žádný nelze jednoznačně označit za nejlepší. Každý má svá pro i proti. Je navíc třeba rozlišovat materiál těla přístroje a vnitřního hrnce, který nemusí být vždy stejný.

Tělo přístroje bývá nejčastěji vyrobeno z nerezového kovu se součástmi z tepelně odolného plastu (rukojeti, nožky, ovládací panel,…) a skla (poklice). S plastovým provedením se příliš nesetkáte. Výhodou nerezu je odolnost a vysoká životnost. Nevýhodou je fakt, že se nerezový povrch silně zahřeje. O vnější plášť hrnce se tedy lze popálit a je třeba s ním manipulovat, až vychladne a pomocí plastových rukojetí.
Vnitřní nádoba, tedy samotný hrnec, do kterého vkládáte suroviny, může být vyroben rovněž z kovu anebo případně keramiky, kovu s nepřilnavým povrchem nebo i z kameniny. V možnostech těchto hrnců jsou poměrně značné rozdíly.

Vlastnosti materiálů

Kameninu a keramiku obvykle nemůžete příliš dobře použít na sporáku. Znamená to, že pokud budete chtít například orestovat maso, aby se zatáhlo, vytvořila se kůrka a bylo rychleji hotové, budete tak muset učinit v jiné nádobě a maso pak přendat. Nerezové a kovové vnitřní hrnce lze zpravidla bez problémů použít i přímo na sporáku.

Keramika má na druhou stranu výborné vlastnosti při samotném pomalém vaření. Má výborné tepelné vlastnosti i přirozeně nepřilnavý povrch. Je zdravotně nezávadná. Totéž platí i pro kameninu. Ta představuje špičkovou volbu pro kvalitní pomalé vaření, ale bývá dražší. Setkat se můžete i s kovovými hrnci s teflonovým povrchem. Povrch je ale poměrně háklivý na mechanické poškození a postupně ztrácí své vlastnosti. Teflon se posléze může i uvolňovat do jídel.

Tvar pomalého hrnce

Hraje při výběru pomalého hrnce nějakou roli i jeho tvar? I nad tímto faktorem stojí za to se alespoň na chvíli zamyslet. Zdaleka nejoblíbenějším tvarem je ovál, který je poměrně univerzální – vhodný pro dušení i vaření mas i zeleniny, včetně velkých celistvých kusů. Kruhový tvar může být vhodnější volbou, pokud budete v hrnci vařit převážně polévky, omáčky, guláše a podobná jídla.

Ovládání

Některé pomalé hrnce mají mechanické, manuální ovládání. Ovládacím prvkem jsou buď tlačítka, nebo kolečko. U takových modelů lze prakticky nastavit jenom výkon – a to obvykle ve dvou stupních (low a high – tedy nízký a vysoký výkon). Nemusí být přítomen ani časovač, natož jiné funkce. Takový hrnec tedy dokáže jen udržovat nastavenou teplotu a kromě toho, že je napájen elektřinou, se příliš neliší od obyčejného hrnce.

Kvalitní pomalý hrnec by tedy měl být opatřen přinejmenším časovačem s automatickým vypnutím, který zajistí, že může hrnec vařit „autonomně“ bez vaší přítomnosti. U digitálních modelů je obvykle přítomen displej a u pokročilejších lze nastavit i různé funkce nebo programy. V principu jsou však pomalé hrnce velmi jednoduchá zařízení .

Ohřev

Při výběru pomalého hrnce byste si měli všímat také toho, jakým způsobem dochází k ohřevu vnitřního hrnce. Resp. kde se nachází zdroj tepla. Kvalitnější modely působí teplem ze všech stran i zespodu. Teplota je proto rovnoměrná a jde o další výhodu oproti normálnímu hrnci a vaření na sporáku.

Velmi levné hrnce mohou mít zdroj tepla umístěný pouze pod dnem hrnce. V tomto případě není rovnoměrnost prohřívání na takové úrovni.

Na jaké parametry se zaměřit?

Pokud vás pomalé vaření zaujalo a chcete vědět, jaký pomalý hrnec koupit, zaměřte se zejména na několik parametrů a funkcí.

Příkon a objem

Příkon hrnce samozřejmě ovlivní jeho výkon a schopnost dosáhnout stálé a rovnoměrné teploty. U základních hrnců určených čistě pro pomalé vaření bývá příkon jen cca od 150 do 250 W. Zda je příkon dostačující, záleží však i na objemu. Většímu hrnci by měl odpovídat vyšší příkon. Multifunkční hrnce, které kromě pomalého vaření zvládají i další programy (např. pečení, opékání apod.) mívají už příkon mnohem vyšší (1000 W a více).

Objemově se pomalé hrnce pohybují v rozmezí od 3,5 až po 6,5 l. Modely, které se drží u spodní hranice, jsou většinou dostačující pro malou domácnost a zvládnou cca 4 porce. Pro čtyřčlennou nebo větší rodinu je však rozhodně lepší volit objemnější variantu, alespoň okolo 5,5 l.

Funkce

  • Stupně výkonu – mezi základní funkce patří nastavení intenzity výkonu. V případě většiny pomalých hrnců se pak setkáte se třemi nastaveními (ohřev, nízká a vyšší teplota).
  • Časovač – časovač umožňuje nastavení doby vaření. U základních modelů často chybí, ale hrnec může i bez této funkce odvádět svou práci.
  • Displej – obvykle ukazuje zbývající čas vaření, případně umožňuje výběr programů a podobně. U modelů bez časovače se s displejem většinou nesetkáte.
  • Udržování teploty – chcete mít jídlo vždy teplé a připravené ke konzumaci? Hrnce s touto možností udržují i po skončení vaření stabilní teplotu cca 70°C, abyste pokrmy nemuseli ohřívat.

Další programy a příslušenství

Dražší modely hrnců jsou obvykle multifunkční a umožňují zvolit i jiné programy než jen pomalé vaření. Bývá to například pečení, opékání, vaření v páře apod. K tomu navíc získáte často i potřebné příslušenství, jako jsou různé nástavce pro daný způsob úpravy.

Údržba pomalého hrnce

Jak se o pomalý hrnec starat a je údržba tohoto zařízení náročná? Dá se říct, že pomalý hrnec může být na údržbu poměrně pohodlný. Některé modely umožňují vložení jednotlivých dílů (poklice, vnitřní hrnec) do myčky v závislosti na použitých materiálech.

Velmi praktické je, pokud je možné vnitřní hrnec alespoň vyjmout – i kdyby nebylo mytí v myčce možné. Pokud je vnitřní hrnec z kvalitního materiálu (zejména keramika a kamenina) je přirozeně nepřilnavý, nepřipaluje se a umývání bude velmi snadné i v ruce. Vnější plášť pak stačí udržovat v čistotě otíráním vlhkým hadříkem nebo houbou.

Jak vařit v pomalém hrnci

  • Pomalé vaření je zdravé, velmi jednoduché a přitom s ním dosáhnete vynikajících kulinářských výsledků. Suroviny si zachovají mnohem zajímavější chuťové i nutriční vlastnosti. Zelenina je výraznější, maso křehčí, jemnější a šťavnatější.
  • V pomalém hrnci můžete připravovat různé druhy jídel. Ideální je na vaření a dušení zeleninových pokrmů, omáček, polévek, gulášů, ragú či soté, v současnosti velmi populárních trhaných mas (zejména vepřového) apod.
  • Pomalý hrnec je ideální pro přípravu všemožných pokrmů typu „z jednoho hrnce“. Lze v něm samozřejmě například uvařit i pouze přílohu (brambory, těstoviny,…), ale vzhledem k dlouhé době vaření nejde o nejvhodnější způsob využití.
  • Pomalé hrnce pracují při teplotách pod 100°C. Voda se odpařuje pomalu a není ji třeba dolévat. Jídlo taky není třeba vůbec míchat (ačkoli občasné promíchání může pomoci rovnoměrnějšímu vaření). Hrnce s časovačem lze nastavit a nechat pracovat, aniž byste u toho vůbec museli být. To je značná výhoda oproti vaření na sporáku. Vaření v pomalém hrnci je navíc bezpečnější.
  • Vaření zeleniny či mas trvá obvykle 3-12 hodin. V závislosti na zvoleném výkonu, množství a druhu surovin apod. Vaření je tedy velmi pomalé a rozhodně není vhodné pro přípravu rychlovek.
  • Vařit můžete i zcela bez tuku.
  • Hrnec je ideální na dušení a vaření tučnějších a tužších mas (hovězí a vepřová masa jako kližky, bůček, krkovice, ale i kuřecí stehenní apod. Libová a velmi kvalitní masa (kuřecí prsa, telecí, drahá a kvalitní steaková hovězí masa, svíčková,…) si raději nechte pro jiné druhy úpravy (minutkové úpravy).
  • Pomalý hrnec minimálně odpařuje vodu. Je třeba s tím počítat hned od začátku a více uvažovat o správném množství tekutiny.

Ceny pomalých hrnců

V jakých hladinách se v současnosti pohybují ceny pomalých hrnců? Zde je malý přehled.

Pomalé hrnce do 1000 Kč

Úplně nejlevnější pomalé hrnce lze pořídit už od cca 500 Kč. Slušný výběr dostupných a přitom kvalitních hrnců do 1000 Kč má např. značka Russell Hobbs. Počítejte však jen ze základní výbavou (regulace výkonu). Chybět může i časovač.

Pomalé hrnce do 3000 Kč

Velmi oblíbená kategorie s řadou nejprodávanějších pomalých hrnců. Najdete zde kvalitní a dobře vybavené modely mnoha značek. Vybere si většina zákazníků.

Pomalé hrnce nad 3000 Kč

Menší výběr hrnců pro náročnější uživatele. Digitální ovládání, často nadstandardní funkční vybavení nebo možnost multifunkčního použití. Vysoká kvalita zpracování.

Nejlepší značky pomalých hrnců

U kterých výrobců se poohlédnout po kvalitním pomalém hrnci? Máme tu pro vás několik tipů:

  • Russell Hobbs – Tradiční značka se solidním výběrem především cenově velmi dostupných, ale často oblíbených modelů. Dobrá kvalita, vysoké hodnocení v testech pomalých hrnců.
  • Bionaire – Pomalé hrnce této značky patří mezi nejoblíbenější vůbec. Velký výběr v různých cenových hladinách. Velmi dobrý poměr ceny a kvality.
  • Sencor – Menší výběr především multifunkčních modelů – tomu odpovídá i vyšší cena.
  • Tesla – Model SLOWCOOK S600 této značky patří mezi oblíbené a dobře zpracované.

Nejprodávanější pomalé hrnce podle Heureka.cz

Doufáme, že jsme vám pomohli nebo vás alespoň inspirovali při výběru nového pomalého hrnce na vaření. Pokud ano, budeme rádi za vaši zpětnou vazbu, zkušenost, recenzi, srovnání či hodnocení vámi zakoupeného produktu. Učinit tak můžete v komentářích, níže na této stránce. Možná právě váš názor pomůže ostatním s výběrem kvalitního pomalého hrnce na trhu.
0 Sdílení

Lukáš Pavelka

Připravuji pro vás recenze, žebříčky a testy nejlepších produktů pro snažší výběr a rozhodnutí. Procházím zahraniční testy, čtu recenze zákazníků a oslovuji odborníky v oboru, abych vás inspiroval při vašich nákupech.
O nás | Spolupráce

Přidat komentář

Klikněte sem pro zanechání komentáře